Een actieve ouderraad

De ouderraad wil graag een verrijking zijn voor de school, op verschillende vlakken. Deze enthousiaste mama’s en papa’s dragen elk op hun eigen manier een steentje bij aan een aangenamere school. Misschien wil je zelf als ouder wel een groter of kleiner handje toesteken? Hieronder lees je hoe dat kan! Alle ouders zijn welkom, van peuters tot tieners.

Benieuwd naar onze activiteiten? Onze aankondigingen, verslagen en foto’s kan je vinden onder de rubriek ‘nieuws van de ouderraad’.

technoscholis-013

De ouderraad is er voor...

Voor de leerlingen...

 • Met lichtmis bakken we pannenkoeken voor de kleuters.
 • Tijdens de voorleesweek lezen we samen voor met ouders en grootouders.
 • We begeleiden gezelschapsspelletjes over de middag tijdens de wintermaanden.
 • We zorgen voor een extra cultuuraanbod door bijvoorbeeld een theatervoorstelling te organiseren.
 • Door het organiseren van een fluo-actie zorgen we mee voor een veilige schoolomgeving en moedigen we een veilig gedrag in het verkeer aan.
 • Op regelmatige basis komt het kriebelteam langs om de haren te controleren op luizen.

Voor de ouders...

 • We organiseren praatcafés voor ouders en grootouders om bij een speciale gelegenheid (vriendjesdag, sinterklaas, carnaval…) gezellig bij te praten bij een lekkere kop koffie of thee.
 • Regelmatig worden er ook activiteiten op school georganiseerd voor het hele gezin: schoolfeest, spelletjesmiddag op zondag…
 • We zijn jullie aanspreekpunt voor vragen, ideeën of bij eventuele bezorgdheden i.v.m. het schoolgebeuren, zowel naar leerkrachten en directie, als naar de gemeente toe (bijv. i.v.m. verkeer, opvang, …).

Voor de school...

 • We ondersteunen de school financieel door het inrichten van acties als de valentijns-ontbijtpaketten, de boekenbeurs, het schoolfeest,… Dankzij jullie steun aan deze activiteiten kan de school jaarlijks op een vast budget rekenen dat in overleg wordt besteedMet dit geld werden de voorbije jaren o.a. fietsjes voor de kleuters, bankjes voor de kleuterklassen, computerschermen en laptops aangekocht. Jaarlijks neemt de ouderraad ook het vervoer van bos- of zeeklas van 5° en 6° leerjaar op zich. Als er voldoende centen verzameld zijn, breken we ons spaarvarken graag open voor grotere giften: ludomodules (groot buitenspeelgoed), smartborden, digitale fotocamera’s. Dit kan echter enkel dankzij de steun van ouders, grootouders en sympathisanten.
 • We helpen graag bij activiteiten die de school inricht: cafetaria bemannen tijdens het schooletentje en de opendeurdag, klusjes zoals het schilderen van de speelplaats.
 • De leerkrachten verwennen we jaarlijks met een ontbijt en een leuke attentie op de dag van de leerkracht.

Jij ook?

Nieuwe enthousiastelingen zijn altijd welkom in de ouderraad. Ook ouders van pas gestarte peutertjes worden van harte uitgenodigd. Dit is een ideale manier om meteen enkele andere ouders te leren kennen.

Ook zin om als ouder iets te betekenen voor de leerlingen, de andere ouders en de school? Je kan de ouderraad versterken door lid te worden of als losse medewerker. Interesse? Contacteer ons via info@ouderraadvbseke.be of het contactformulier onderaan deze pagina.

De leden van de ouderraad

… komen zeven keer per jaar samen voor een vergadering in het bijzijn van de directie. Naast het nieuws van de school, werkgroep-updates en leuke activiteiten bedenken, … is er ook tijd voor gezellig samenzijn. De data, verslagen en leden van de ouderraad vind je op deze pagina.

… kunnen zich ook engageren voor één van de werkgroepen (verkeer, cultuur, valentijnsontbijt, speelplaats…)

… leggen niet alleen hun eigen vragen, ideeën en bezorgdheden voor aan de school, maar willen ook een doorgeefluik zijn voor andere ouders. Spreek ons gerust aan, of contacteer ons via info@ouderraadvbseke.be.

… vertegenwoordigen de ouders van onze school ook als afgevaardigde in de leerlingenraad, de schoolraad en het LOK (lokaal overleg kinderopvang).

… steken de handen uit de mouwen bij alle mogelijke activiteiten, ieder naar eigen voorkeur en beschikbare tijd.

Losse medewerkers

… kunnen occasioneel helpen bij het kriebelteam (luizencontrole), spelletjes over de middag, fluo-actie, ontbijtpaketten aan huis leveren, hulp bij het schoolfeest…

… worden opgenomen in een mailinglist en worden vrijblijvend gecontacteerd wanneer hulp nodig is. Is dit iets voor jou? Neem dan contact op!
Af en toe worden ook oproepen gelanceerd via een briefje of via facebook voor eenmalige helpende handen.

leden 2021-2022

We zien deze lijst in het komende schooljaar graag nog wat groeien! Interesse om af en toe een handje te helpen of lid te worden van een werkgroep? 

Geef dan je email-adres door via ouderraad@vbseke.be of in het contactformulier onderaan deze pagina!

Veerle Bouckaert

Veerle Bouckaert

Mama van:
Nora (L1) en Remi (K2)

David Brulard

David Brulard

Papa van:
Lotte (L1) en Jules

Melissa Casteleyn

Melissa Casteleyn

Mama van:
Léon (L5) en Jasmine (L3)

geen foto

Andrea Cornelissen

Mama van:
Gabriella (L2) en Aviella (L1)

foto jessie bijgeknipt

Jessie Degerickx

Mama van:
Mats (L3), Finn (L1), Rune (K2)

Ken Duchatelet​

Papa van:
Léon (L5) en Jasmine (L3)

foto Joke bijgeknipt

Joke Engels

Mama van:
Niene (L5) en Seppe (L3)

Frederik Gowy

Frederik Gowy

Papa van: August (L1) en Edgard (K1)

geen foto

Anja Heleyn

geen foto

Nausicaä Lannoo

Hildegard Lavens

Hildegard Lavens

Mama van:
August (L1) en Edgard (K1)

geen foto

Petronella Moreels

Mama van:
Brylle (L5)

foto Claire bijgeknipt

Claire Schamp

Mama van:
Renée (Poohklas), Charles (L1), Leon (L3) en Victor (L5)

Annelies Storme

Annelies Storme

Mama van:
Siebe (oud-leerling) en Roan (L4)

foto Randy bijgeknipt

Randy Vancoppenolle

Papa van:
Renée (Poohklas), Charles (L1), Leon (L3) en Victor (L5)

Stefanie Vandereet bijgeknipt

Stefanie Vandereet

Mama van:
Amaryllis (peuterklas) en Noah (K3)

Sofie Vermeiren

Sofie Vermeiren

Mama van:
Jade (L5), Ruby (L2) en Skylar (K2)

Berichten over de ouderraad

Contacteer ons

Mail ons op ouderraad@vbseke.be of laat hier een berichtje achter. Je kan ook altijd één van de leden rechtstreeks aanspreken of mailen.

Inschrijven

Bent u op zoek naar een school voor uw kind(eren)? Contacteer ons vrijblijvend. We geven graag antwoord op al uw vragen en maken tijd vrij voor een rondleiding.

VBS Eke

kleuter en lager onderwijs

Steenweg 52 – 9810 Eke
Tel. 09/385.52.49

E-mail: directeur@vbseke.be