De leukste school uit de streek!

Vrije Basisschool Eke

Wo-thema: mensen en dieren in de winter⛄❄

De juf bepaalt het hoofdthema( in de titel zichtbaar), de kids brainstormen en dit zien jullie op de foto van het web op ons groene schrijfbord. Op die manier worden de deelthema’s “geboren”. Via een oproep op classroom verzamelen de kids informatie uit boeken, vanop het net,.. en die brengen ze mee. In de klas werken we allen met de chromebooks: hiermee kunnen we nog meer of andere info opzoeken (met dank aan juf Céline voor de hulp want dit alleen bolwerken lukt moeilijk). Er wordt hen eerst kort geleerd hoe een chromebook opstart, waar je je deelthema intikt,…Ook in de meegebrachte boeken wordt er gelezen ( ja, dit kunnen onze kids al goed!!!), gekeken en worden er foto’s/prenten nagetekend. Wat een ijverige klas, leuk om hen bezig te zien👍 En dan is het tijd om alles aan elkaar voor te stellen en van elkaar nieuwe dingen te leren. Prachtig doen ze dat. De ene presenteert al vlotter dan de andere, de andere vond meer info MAAR ze staan er allemaal, 1 voor 1. Ik ben fier op “mijn” kindjes van 6, 7 of 8 jaar! Dikke bravo, lieverds! ❤❤❤ https://photos.app.goo.gl/iajcFzGxM7q9Vm9A6

PS: Eden en Esin kwamen als laatsten aan de beurt op een momentje dat er nog wat tijd was en hen vergat ik te fotograferen: mijn excuses hiervoor😏

Back To Top