De leukste school uit de streek!

Vrije Basisschool Eke

L5 We Go STEM !

We leerden een robot kennen, leerden hoe nauwkeurig we moeten verwoorden in programmeren en knutselden onze eigen tekenrobot in elkaar. Dankzij vrijwillige leerkrachten/ouders konden we deze super leuke namiddag aan de slag met deze apparatuur ! Bedankt ! Voor de foto’s klik je snel hier !

Met het WeGoSTEM-project laten Dwengo vzw en SheGoesICT in oktober 2019 7500 leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar hun talent voor wetenschap en techniek ontdekken. We dagen hen uit om een creatieve kunst-robot te bouwen en te programmeren die zelfstandig kan tekenen. In deze didactische workshop komen heel wat STEM-vaardigheden aan bod van techniek tot computationeel denken. WeGoSTEM is mogelijk dankzij meer dan 520 gepassioneerde IT-professionals uit het bedrijfsleven die tijdens de EU Code Week de leerkrachten bijstaan in de klas!

https://wegostem.be/#schools

Back To Top