De leukste school uit de streek!

Onze school opent zijn deuren voor klein en groot

Ons team bestaat uit 25 gemotiveerde en dynamische mensen.

Twaalf enthousiaste leerkrachten staan dag in dag uit klaar voor de kinderen van klas 1 tot 6. Vier kleuterleidsters zetten zich met hart en ziel in  voor de kleutertjes. Zij worden daarin bijgestaan door onze ervaren kinderverzorgster. De turnleerkracht en de zorgjuffen zorgen voor heel wat belangrijke uurtjes sport en zorg.

Het team wordt versterkt door heel wat lieve mensen die instaan voor de opvang, het toezicht en het onderhoud van onze school.

De directie en de zorgcoördinator zorgen voor de omkadering en staan klaar voor ieders vraag of zorg. Zij krijgen hiervoor ondersteuning van de mensen op het secretariaat

'SAMEN school maken' dragen wij hoog in het vaandel

Ook de samenwerking met het woon- en zorgcentrum, de gemeente en de parochie dragen bij tot deze gezellige sfeer van verbondenheid.

Onze heel dynamische ouderraad vult die visie perfect aan en betekent voor onze schoolwerking een duidelijke meerwaarde. Zij vormt een brug tussen ouders en school en organiseert tal van initiatieven om de openheid binnen onze school kleur te geven. Ook leerkrachten op pensioen en ex-ouderraadleden dragen nog steeds hun steentje bij.

We heten iedereen welkom en bezorgen onderwijs op maat voor elk kind. Ons team staat ook klaar voor wie meer zorgen nodig heeft en voor anderen die houden van meer uitdaging.Wij staan garant voor kwalitatief onderwijs. We gaan bijscholing niet uit de weg om deze kwaliteit te waarborgen en ons blijvend te professionaliseren.

De familiale sfeer op onze school straalt een warm gevoel uit. Ouders en familieleden zijn erg betrokken bij onze schoolwerking.  Ze participeren graag aan de fijne en gezellige projecten die we samen beleven.

Wij zijn fier op onze sportactieve school. Zo werken we aan de teamspirit binnen onze klassen.

We hechten belang aan sociale vaardigheden en dit niet alleen binnen de klasmuren. Ook tijdens de pauzes vinden we het belangrijk dat kinderen zich goed voelen en zich aan afspraken houden.

We zijn een katholieke open dialoogschool met respect voor eenieders  levensbeschouwing.

"We bieden een warm nest waarin jouw kind zich goed mag voelen en waar het sterk kan groeien"

Zorgvisie VBS Eke

Kwalitatief onderwijs op maat van en met een hart voor elk kind

We bieden een brede basiszorg vanuit een krachtige en doelgerichte leeromgeving. 

We werken aan welbevinden als motor van succes. 

Kennis, vaardigheden en attitudes staan centraal. 

We  zorgen voor extra ondersteuning voor kinderen die een duwtje in de rug nodig hebben.

We bieden extra uitdaging aan kinderen die het aankunnen.

We leggen de lat hoog voor elk kind en sturen in team continu bij.

Ouders en externen zien we al belangrijke partners.

Onze School

Nieuwtjes

Hier kunnen jullie onze avonturen volgen in Gent. Aan de hand van een leuke fotozoektocht, het bezoeken van verschillende musea, het varen op de Schelde en Leie, … maken wij

Hier vinden jullie enkele foto’ s van het parcours dat we deden op de strapdag. We leerden in de klas ook over mossen, varens, bollen en knollen en we bedachten zelf een ontw

Inschrijven

Bent u op zoek naar een school voor uw kind(eren)? Contacteer ons vrijblijvend. We geven graag antwoord op al uw vragen en maken tijd vrij voor een rondleiding.

VBS Eke

kleuter en lager onderwijs
Steenweg 52 – 9810 Eke

Tel. 09/385.52.49
E-mail: directeur@vbseke.be

Back To Top