De leukste school uit de streek!

Een actieve ouderraad!

De ouderraad wil graag een verrijking zijn voor de school, op verschillende vlakken. Deze enthousiaste mama’s en papa’s dragen elk op hun eigen manier een steentje bij aan een aangenamere school.

Misschien wil je zelf als ouder wel een groter of kleiner handje toesteken? Hieronder lees je hoe dat kan! Alle ouders zijn welkom, van peuters tot tieners.

Benieuwd naar onze activiteiten? Onze aankondigingen, verslagen en foto’s kan je vinden onder de rubriek ‘nieuws van de ouderraad’.

De ouderraad is er voor...

... de leerlingen:
 • Met lichtmis bakken we pannenkoeken voor de kleuters.
 • Tijdens de voorleesweek lezen we samen voor met ouders en grootouders.
 • We begeleiden gezelschapsspelletjes over de middag tijdens de wintermaanden.
 • We zorgen voor een extra cultuuraanbod door bijvoorbeeld een theatervoorstelling te organiseren.
 • Door het organiseren van een fluo-actie zorgen we mee voor een veilige schoolomgeving en moedigen we een veilig gedrag in het verkeer aan.
 • Op regelmatige basis komt het kriebelteam langs om de haren te controleren op luizen.
... de ouders:
 • We organiseren praatcafés voor ouders en grootouders om bij een speciale gelegenheid (vriendjesdag, sinterklaas, carnaval…) gezellig bij te praten bij een lekkere kop koffie of thee.
 • Regelmatig worden er ook activiteiten op school georganiseerd voor het hele gezin: schoolfeest, spelletjesmiddag op zondag…
 • We zijn jullie aanspreekpunt voor vragen, ideeën of bij eventuele bezorgdheden i.v.m. het schoolgebeuren, zowel naar leerkrachten en directie, als naar de gemeente toe (bijv. i.v.m. verkeer, opvang, …).
... de school:
 • We ondersteunen de school financieel door het inrichten van acties als de valentijns-ontbijtpaketten, de boekenbeurs, het schoolfeest,…
  Dankzij jullie steun aan deze activiteiten kan de school jaarlijks op een vast budget rekenen dat in overleg wordt besteed.

  Met dit geld werden de voorbije jaren o.a. fietsjes voor de kleuters, bankjes voor de kleuterklassen, computerschermen en laptops aangekocht. Jaarlijks neemt de ouderraad ook het vervoer van bos- of zeeklas van 5° en 6° leerjaar op zich. Als er voldoende centen verzameld zijn, breken we ons spaarvarken graag open voor grotere giften: ludomodules (groot buitenspeelgoed), smartborden, digitale fotocamera’s. Dit kan echter enkel dankzij de steun van ouders, grootouders en sympathisanten.

 • We helpen graag bij activiteiten die de school inricht: cafetaria bemannen tijdens het schooletentje en de opendeurdag, klusjes zoals het schilderen van de speelplaats.
 • De leerkrachten verwennen we jaarlijks met een ontbijt en een leuke attentie op de dag van de leerkracht.

Jij ook?

Nieuwe enthousiastelingen zijn altijd welkom in de ouderraad. Ook ouders van pas gestarte peutertjes worden van harte uitgenodigd. Dit is een ideale manier om meteen enkele andere ouders te leren kennen.

Ook zin om als ouder iets te betekenen voor de leerlingen, de andere ouders en de school? Je kan de ouderraad versterken door lid te worden of als losse medewerker. Interesse? Contacteer ons via ouderraad@vbseke.be.

De leden van de ouderrraad

… komen zeven keer per jaar samen voor een vergadering in het bijzijn van de directie. Naast het nieuws van de school, werkgroep-updates en leuke activiteiten bedenken, … is er ook tijd voor gezellig samenzijn. De data, verslagen en leden van de ouderraad vind je op deze pagina.

… kunnen zich ook engageren voor één van de werkgroepen (verkeer, cultuur, valentijnsontbijt, speelplaats…)

… leggen niet alleen hun eigen vragen, ideeën en bezorgdheden voor aan de school, maar willen ook een doorgeefluik zijn voor andere ouders. Spreek ons gerust aan, of contacteer ons via info@ouderraadvbseke.be.

… vertegenwoordigen de ouders van onze school ook als afgevaardigde in de leerlingenraad, de schoolraad en het LOK (lokaal overleg kinderopvang).

… steken de handen uit de mouwen bij alle mogelijke activiteiten, ieder naar eigen voorkeur en beschikbare tijd.

Losse medewerkers
 • We organiseren praatcafés voor ouders en grootouders om bij een speciale gelegenheid (vriendjesdag, 1 september, sinterklaas, carnaval…) gezellig bij te praten bij een lekkere kop koffie of thee.
 • Regelmatig worden er ook activiteiten op school georganiseerd voor het hele gezin: schoolfeest, spelletjesmiddag op zondag…
 • We zijn jullie aanspreekpunt voor vragen, ideeën of bij eventuele bezorgdheden i.v.m. het schoolgebeuren, zowel naar leerkrachten en directie, als naar de gemeente toe (bijv. i.v.m. verkeer, opvang, …).

Bekijk de verslagen

Voorlopige ledenlijst 2023 - 2024

We zien deze lijst in het komende schooljaar graag nog wat groeien!
Zin om lid te worden van de ouderraad? Of interesse om af en toe een handje te helpen of lid te worden van een werkgroep?

Geef dan je email-adres door via ouderraad@vbseke.be!

Annelies Storme

Mama van:
Roan (L6) en Siebe (oud-leerling)

Claire Schamp

Mama van: Renée (L1), Charles (L3), Leon (L5), Viktor (oud-leerling)

David Brulard

Papa van:
Jules (K2) en Lotte (L3)

Hildegard Lavens

Mama van:
August (L3) en Edgard (K3)

Jessie Degerickx

Mama van:
Rune (L1), Finn (L3), Mats (L5)

Joke Engels

Mama van:
Seppe (L5) en Niene (oud-leerling)

Ken Duchatelet

Papa van:
Jasmine (L5) en Leon (oud-leerling)

Melissa Casteleyn

Mama van:
Jasmine (L5) en Leon (oud-leerling)

Randy Van Coppenolle

Papa van: Renée (L1), Charles (L3), Leon (L5), Viktor (oud-leerling)

Sofie Vermeiren

Mama van: Skylar (L1), Ruby (L4) en Jade (oud-leerling)

Stefanie Vandereet

Mama van:
Noah (L2) en Amaryllis (K2)

Veerle Bouckaert

Mama van:
Nora (L3) en Remi (L1)

Kim Fiers

Mama van: Stan (K1) en Lillie (L1)

Kom jij er ook bij?

Mama/papa van …

Ouderraad

Nieuwtjes

De speelplaats kleurt weer fluo-geel, -oranje, -groen en -roze! Er worden volop knikkers gespaard en de stickerkaarten raken stilaan voller. Het gaat door de vele zieken iets trage

Inschrijven

Bent u op zoek naar een school voor uw kind(eren)? Contacteer ons vrijblijvend. We geven graag antwoord op al uw vragen en maken tijd vrij voor een rondleiding.

VBS Eke

kleuter en lager onderwijs
Steenweg 52 – 9810 Eke

Tel. 09/385.52.49
E-mail: directeur@vbseke.be

Back To Top