De leukste school uit de streek!

Vrije Basisschool Eke

De kleur van emoties: gevoelsmonsters

We werkten 2 weken rond gevoelens: blij, bang, boos en verdrietig. We leerden de gevoelens kennen aan de hand van de kleurenmonsters. Het gele monster is blij, het blauwe monster is verdrietig, het boze monster is rood en het bange monster is zwart. We vertelden elke dag hoe we ons voelden, luisterden naar verschillende soorten muziek en herkenden hierin ook deze emoties. We dansten op de muziek en luisterden ook toen we werkten aan onze kleurenmonsterkroon.

We toonden de verschillende emoties, deden ze na en mochten raden wie welk gevoel uitbeeldde. Op het einde van het thema sorteerden we de verschillende gevoelens in de juiste doos. We sorteerden ook de verschillende gevoelens in de potjes, net zoals in het verhaal.

We leerden de afgelopen 2 weken echt omgaan met onze gevoelens, ook praten hierover lukt al beter. We hebben ook echt tijd genomen om te praten en om naar elkaar te luisteren.

Kijk je mee?

bol.com | De kleur van emoties, Anna Llenas | 9789044823158 | Boeken
Back To Top