De leukste school uit de streek!

Vrije Basisschool Eke

L2 Lichtmis vieren samen met het WZC

Op vrijdag 2 februari 2024 trokken de leerlingen van het 2e leerjaar in de voormiddag naar het WZC om samen met Pastor Jef een viering rond lichtmis te verzorgen voor de bewoners van het WZC. De leerlingen kregen allemaal aan taakje, gaande van lezen, samen een liedje zingen tot het aansteken van een (led)kaarsje. We leerden tijdens deze viering over de betekenis van lichtmis. De kinderen hebben dat allemaal super goed gedaan! We kregen heel wat complimentjes dus we keerden terug naar school als 2 trotse juffen 🙂

In de namiddag brachten we terug een bezoekje aan het WZC om samen in kleine groepjes te genieten van een heerlijke pannenkoek en een lekker drankje, samen met de bewoners. Iedereen weet dat er op lichtmis pannenkoeken gegeten worden, maar weet je ook waarom? De pannenkoek staat namelijk symbool voor de zon, de bron van licht. En op lichtmis herdenken we 40 dagen kerstmis dat Jezus geboren werd als licht voor de mensen.

De foto’s van deze lekkere, gezellige dag kunnen jullie hier terugvinden.

Groetjes,

Juf Sandra en juf Sofie

Back To Top