De leukste school uit de streek!

Vrije Basisschool Eke

Schoolreis L2

Vandaag gingen het 1e en 2e leerjaar op schoolreis. Na de busrit met het openbaar vervoer, startte onze dag in het MUDEL waar we meer te weten kwamen over de schilderijen van Emile Claus. Vorige week vertelde juf Ann reeds een aantal weetjes over het grote schilderij van De bietenoogst.

De leerlingen waren dan ook heel fier dat ze er al wat over konden vertellen aan de mevrouw van het museum. Na een korte bespreking van het schilderij, was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De leerlingen kregen de opdracht om in kleine groepjes een tableau vivant te maken over De Bietenoogst. Ze kregen allerlei materiaal om zich beter te kunnen inleven: gevulde nylonkousen met papier werden heuse bieten, er waren schorten, dekentjes, sjaaltjes om aan te trekken, ze kregen een schop en sommigen mochten zelfs échte houten klompen aantrekken. Ze hebben dat super goed gedaan! Neem zeker een kijkje bij de foto’s 🙂 Na het verkleedpartijtje maakten ze nog een tekening die ze later ook mee naar huis krijgen.

Als afsluiter in het museum brachten we nog even een kijkje naar het speelgoed en de wandelwagens van vroeger die in Deinze gemaakt werden door Torck én konden ze even plaats nemen in de klas van toen.

Onze buikjes kregen stilaan honger dus rond de middag zetten we onze wandeling verder richting de Brielmeersen om onze lunch te kunnen eten en daarna de speeltuin te verkennen.

De weergoden waren ons meer dan goed gezind want het zonnetje was ruim van de partij. We sloten deze leuke dag af met een lekker ijsje, wat heeft dat heeft gesmaakt!

Daarna was het tijd om onze weg richting het station van Deinze in te zetten zodat we tijdig terug op school waren.

Het was een hele fijn dag met ons allen samen!

De foto’s van onze uitstap kunnen jullie hier terugvinden.

Groetjes,

juf Sandra en juf Sofie

Back To Top